7. prosince 2008

Vandas: Chceme řád a pořádek!

Asi o půl jedné vystoupil s hlavním projevem předseda Dělnické strany Tomáš Vandas, který hned v úvodu nešetřil ostrou kritikou na adresu polistopadového režimu:

„Poprvé jsme v polistopadové éře svědky ojedinělého jevu, kdy se zkorumpovaný vládnoucí režim - jehož exponenti mají plná ústa demokracie a svobody - snaží zakázat opoziční stranu. Citace ze stranického stanoviska o „nulové toleranci polistopadového režimu“ jako hlavního argumentu pro zákaz naší strany, je vysloveně směšná. Nebo snad znáte ve svém okolí někoho, kdo by chtěl tolerovat korupci, vydírání, mafiánské praktiky, tedy vše, co nám v posledních letech předvádí parlamentní sebranka?“

Během projevu lídra Dělníků bylo možné vidět za okny proskleného hotelového paláce některé delegáty ODS, kterak pozorují demonstraci zlých „extremistů“. Přímo k hotelu se možné dostat nebylo, všechny příjezdové cesty jistily policejní auta. Delegáti modroptáků tak mohli v klidu vychutnávat chlebíčky a šampaňské, hrazené z milionových státních příspěvků.

„Dnes tady nedaleko Íčko se svými kumpány z vládní ODS schůzuje na kongresu, který dokonce veřejnoprávní televize vysílá nepřetržitě na jednom ze svých programů. Taky nechutná paralela s monstr sjezdy komunistických pohlavárů. Dnes se tito podvodníci cítí pevně v sedle, myslí si, že se jim nemůže nic stát. Natřásají se, nenažraně poskakují kolem stolů prohýbajících se jídlem a pitím,“ hodnotil sjezd modroptáků vůdce DS s tím, že jednoho dne tento režim skončí:

„Na každého si jednou spravedlnost došlápne a všichni ti, co dnes porušují zákony a usilují o náš zákaz, všichni státní zástupci, soudci a policejní vyšetřovatelé, kteří dnes a denně kriminalizují, obviňují a zavírají mladé lidi za své názory, ti všichni budou jednou spravedlivě potrestáni!“  

Tomáš Vandas nemluvil pouze o DS a její persekuci státní moci, věnoval se i např. světové hospodářské krizi, která zvláště v nadcházejícím roce bude mít negativní důsledky na celou naší společnost.

„České občany nečeká nic dobrého. Reformy, které odstartoval Topolánkův kabinet, ve skutečnosti ožebračování lidí, se projeví ještě v horší míře. Již teď se ukazuje, jak ošidná je sázka na automobilový průmysl, kdy automobilky již musí omezovat výrobu a posílat lidi na neplacenou dovolenou. Lze očekávat, že další plánované zdražování cen energií, tepla a nájemného bude znamenat snížení životní úrovně lidí, kdy zejména mladé rodiny s dětmi a starší lidé citelně pociťují důsledky ekonomického hazardu,“ vyjmenoval problémy dneška předseda DS. 

Nezůstalo však jen u výčtu problémů, Vandas nastínil i jejich řešení v podobě splnění některých bodů z programu DS:

„Zrušíme senát, spící mumie ať jdou konečně pracovat, povoláme české vojáky zpět domů, zrušíme financování cizích států a různých pseudohumanistických a procikánských spolků. Zmrazíme platy poslanců a ministrů, přestaneme zadarmo léčit cizince, zrušíme azylové tábory, vykážeme nelegální imigranty. Obnovíme trest smrti, posílíme bezpečnost v ulicích. Námi prosazované zákony nebudou chránit gaunery a podvodníky, ale slušné lidi. Nebudeme zvýhodňovat nikoho, kdo si myslí, že na základě barvy pleti může parazitovat a dělat nepořádek. Chceme řád a pořádek, to je náš cíl!“ 

Na závěr svého, asi půlhodinového projevu Tomáš Vandas poděkoval všem členům a příznivcům Dělnické strany za jejich nasazení v letošním roce, který byl pro naší stranu svým způsobem přelomový:

„Můžeme být právem hrdí. Zároveň však na vás apeluji, abychom v našem úsilí nepolevovali a abychom se neuspokojovali dosaženými výsledky. Musíme naopak ještě na jaře příštího roku zintenzívnit naší činnost, abychom našim nepřátelům přidělali další starosti. Jsme zde a musí se s námi počítat! Za národ, za národní ideály! Společně zvítězíme! Přeji hezké svátky a hodně zdraví do Nového roku. Díky!“