Vražda nacionalisty a rasismus naruby

Citujeme z dnešních Novinek.cz (11:05): „Muž, který v sobotu nad ránem ubodal 27letého návštěvníka rakovnické diskotéky, nebyl Rom, jak tvrdí web extrémistů. Uvedla to policie i otec podezřelého. Podle policistů se o případu šíří dezinformace.“

Fotografii cikánského vraha zveřejnila Dělnická strana v Ústeckém kraji na svém oficiálním webu. O rasistickém podtextu vraždy nacionalisty Jana Strička nemůže být pochyb. Zemřel rukou cikána. Podle Novinek.cz však mluvčí rakovnické policie René Černý tvrdí opak: "Mohu vyvrátit, že pachatel byl romské národnosti. Jsou to nesmysly, které tady někdo šíří. Byla to strkačka na diskotéce, která takhle vyústila.“

Rasismus naruby pevně zakořenil v naší zemi, což mj. dokládá i nejnovější případ z Rakovníka. Je docela jasné, že pokud by byl obětí cikán a vrahem Čech, spustil by tento případ mediální hysterii a perzekuci nacionalistů. Skutečnost je ovšem opačná, takže z cikána nakonec není cikán (ačkoliv fotografie jasně dokládá cikánskou národnost útočníka) a z rasistické vraždy je ústy mluvčího policie obyčejná „strkačka na diskotéce“.

V Janově je situace obdobná. Z cikánských kriminálníků, kteří terorizují slušnou bílou komunitu na sídlišti, jsou po demonstracích Dělnické strany „nebozí Romové“, za kterými jezdí kazašská ministryně české vlády Džamila Stehlík, aby je ujistila o finanční podpoře ze strany státu a policejní ochraně. Ze slušných lidí v Janově a Litvínově média učinila „zrůdy“ sympatizující s neonacismem.

Každá akce vyvolává reakci. Rasistická vražda v Rakovníku bude mít svoji odezvu. Například dnes se přímo na místě činu koná smuteční pochod nacionalistů. Sraz účastníků je v 18 hodin u rakovnického vlakového nádraží.

-mz-

Stop cikánským vrahům

Je krásné sobotní ráno, sluníčko svítí a mne probouzí velmi smutná zpráva. Kamarád v ní píše o tragické smrti, která se přihodila kolem třetí hodiny v noci v Rakovníku na Husově náměstí. Brutálnímu zabití mladého nacionalisty z Rakovníka předcházela údajná hádka na místní diskotéce, kde mladík slavil své narozeniny, které měl oficiálně ve středu 22. října.

Výměna názorů mezi Janem Stričkou a cikánským násilníkem pokračovala před diskotékou a následně na náměstí, kde po šarvátce cikán dvěmi bodnými ranami Jana usmrtil!

Osobně jsem Jana neznal, ale cítím v sobě velký hněv a zpráva mi doslova hnula žlučí. Média zatím nezveřejnila, že šlo o rasovou vraždu ze strany cikána. Je to další rasově motivovaný čin cikánského vraha způsobený na národovecky smýšlejícím a hrdém Čechovi.

Události nedávno minulé, v kterých se stupňuje odpor k menšinám, jsou naprosto odůvodněné. Koncem srpna v západočeských Rokycanech byla situace také velmi vážná. Např. po napadení cikánské herny a baru Ural našimi kamarády z AN, kteří následně uspořádali spontánní demonstraci proti černému rasismu. O situaci jsme vás již informovali.

Stejně tak nejaktuálnější problém v litvínovském sídlišti Janov pobouřil všechny slušné Čechy, kteří se sjednotili v sobotu 18. října a vyjádřili svojí nespokojenost se stavem nejen v této lokalitě, ale v celé republice. Žádný nacionalista a hrdý Čech se nenechá utlačovat a urážet do „českých kurev“ a dokonce vraždit ve své vlasti menšinami.

Starostové daných měst, ve ,kterých je situace nejvážnější, se pouze schovávají za nesmyslné argumenty typu „vždyť se nic neděje, vše je v nejlepším pořádku, policie a radní pracují co mohou“. Nad fungováním místních státních orgánů, policie a úředníků zůstává rozum stát.

Stejně tak absurdní je plán ministra pro místní rozvoj Jiřího Čunka. Ten po boku ministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové chce v příštích 10 až 15 letech vynaložit částku 10-14 miliard korun na údajné zlepšení bydlení pro cikány. Naprosto nelogické a absurdní jednání ve vládě, která nesmyslně podporuje problémové menšinové obyvatelstvo, zejména pak cikány.

Cikáni se v našem státě čím dál více roztahují, mají tu drzost pořádat zde demonstrace proti jejich utlačování a diskriminaci. Mohu jmenovat výše uvedená města, ve kterých byly pořádány demonstrace cikánů: Rokycany, Litvínov, ale také Pardubice. To jsou cikánské akce za dva měsíce, nemluvím o rasistických raziích na bílé obyvatele, o kterých se media vůbec nezmiňují.

Kdy už národ procitne a postaví se na odpor těmto škůdcům?! Co a kdy udělali cikáni dobrého pro Českou republiku? Nic, nic a znovu nic. Jsou tu pouze jako příživníci, nepracují, živíme je právě my, slušně pracující Češi, odvádíme na ně daně ze svých platů, páchají zde jen a pouze trestnou činnost, ničí majetek, kradou, znásilňují a v neposlední řadě vraždí. Ano VRAŽDÍ, jako tomu bylo v sobotu při tragické události v Rakovníku!

Proto se v pondělí 27. října od 18 hodin na vlakovém nádraží v Rakovníku uskuteční spontánní demonstrace proti cikánskému teroru a vrahům! Pokud i Ty nesouhlasíš s cikánským terorem v našich městech a cítíš se hrdým nacionalistou, tak tuto akci podpoříš!

Petr Andrle