27. listopadu 2008

Reakce na Komárkův článek

Chtěl bych reagovat na článek iDNESu ze dne 25. listopadu Za Janov mohou Čunkové s podtitulem Přešlap od Martina Komárka.

Nejsem obdivovatelem ani příznivcem pana Čunka. Jsem příznivec Dělnické strany. To jen úvodem. Teď si každý může říci, že jsem extremista, rasista, neonacista atd. Nebudu se zde nijak obhajovat za své chování ani smýšlení, protože v naší rádoby demokratické vlasti má přece každý svobodu názoru a slova.

Název podtitulu článku je opravdu trefný. V dnešní době se ani nedivím, že tisk a ostatní média poukazují na problém v Janově a který je nejen tam. Ale udivuje mě, že novináři pracují způsobem, který se mi nezdá zrovna nestranný.

Po přečtení Komárkova článku již nejsem běloch, ale nevědomý Nerom nebo Gádžo, který se podílí na zbídačování zoufalých, okradených a šikanovaných cikánů. Ten, který dvacet let pracuje a odvádí daně státu. Ty daně, jenž umožnily cikánům pravidelně po těch dvacet let po nocích navštěvovat různé herny a hospody, aby mohli zabít nudu a zapít žal z toho, že zapomněli pracovat. Přes den v klidu spát a nabírat sil, zatím co jejich potomstvo místo, aby bylo ve škole, krade, přepadává nebo prodává drogy.

Drogy, svou jedinou útěchu, ke které jsme je dohnali my. My Neromové - Gádžové. Jak může napsat taková slova žurnalista? Říká mu něco jako je Etický kodex? Myslím si, že za psaní takových článků má p. Komárek peněz dost. Tak bych mu doporučil zakoupit za ně byt v Janově, aby poznal na vlastní kůži co je strach. Strach o své děti a blízké. Strach o svůj majetek, který nabyl díky své činnosti v tisku.

A konečně i strach o sebe. Totéž by měli vykonat naší drazí zákonodárci. Pak by se uvidělo…

Milan Bezucha