20. listopadu 2008

Policie šla hlavně po dětech

a starších lidech

Po úspěšném shromáždění Dělnické strany se konala demonstrace Autonomních nacionalistů (AN), která byla povolena až na sídliště Janov, ale když jsme došli na kruhový objezd, všechny cesty byly blokovány těžkou technikou a obrněnými fízly.

Vypadalo to jako když to měli vše v plánu, celou cestu nás vedli jak na porážku do kotliny, kterou měli obklíčenou. Když se lidé z davu začali vyptávat proč nemohou dál, když je vše povoleno a řádně na radnici ohlášeno, místo odpovědi začaly dopadat první výbušniny.

Účastníci pochodu se snažili policii obejít a dále pokračovat, ale policisté útočili ze všech stran. Obyvatelé Janova dokonce pouštěli „extremisty“ do svých vchodů, šest policistů táhlo jednoho mladíka ze vchodu a brutálně do něj tlouklo.

O kousek dál mlátilo osm policistů dalšího demonstranta, po chvíli jim kolegové přišli dělat zeď, aby nebylo nic vidět, ovšem ne dost rychle - pohotový fotograf vše nafotil (veškerá fota naleznete na našich stránkách).

Hlavně však šli fízlové po dětech a starších lidech, mlátili je hlava nehlava. Vidím za tím jediný účel a to zbavit nás podpory tamních obyvatel, jenže ti kriplové si neuvědomují, že česká hrdost se opět začíná probouzet a naši příznivci v Janově nemají co ztratit. Buď je napadají cikáni nebo fízlové, a tak se obracejí na jediné zastánce jejich práva na existenci, což je Dělnická strana.

Policisté už jsou pro mne od 4. října jen systémoví šašci, kteří se bojí cikánů a raděj bijí svůj národ, proto slovo špinavý fízl se k nim hodí víc.

Druhá bitva o Janov tentokrát trvala tři hodiny a byla spousta raněných na obou stranách, dokonce hořelo policejní auto. Nevím co je na tom pravdy, ale prý si ho policisté zapálili sami. Když házeli do přilehlého davu pyrotechniku, tak jeden granát spadl do auta a po výbuchu se auto vznítilo. Vyběhl z něj fízl v plamenech, kterého po chvíli uhasili.

Ovšem nejhůře dopadl jeden z nacionalistů, kterému policejní granát utrhl prsty. O tomto doživotním zranění se však na žádné televizní stanici nijak výrazně nezmínili, ani o řadě jiných, které policejní granáty popálily.

Sám jsem se nadýchal slzného plynu a není to příjemný zážitek. Ovšem údělem nás nacionalistů není jen brblat u piva, ale pomáhat jak umíme, tudíž i cestou boje, když není jiná možnost, a zde nebyla.

Byli jsme tvrdě napadeni a naše odpověď byla také tvrdá i přesto, že jsme neměli zbraně ani brnění jako fízlové, tak jsme se nenechali a nikdy nenecháme utiskovat. Naší zbraní je hrdost a pravda, a nebojíme se tuto zbraň použít přesto, že tato vláda nám na ni nikdy nedá zbrojní pas!

Jiří Šlégr