23. listopadu 2008

Nespokojení občané Janova

vymetou starostu z radnice

Na sídlišti Janov v Litvínově se v sobotu 22. listopadu uskutečnila beseda místních občanů s místopředsedou Dělnické strany (DS) Petrem Kotábem. V debatě, která trvala přes dvě hodiny, byla především zhodnocena demonstrace, která se v Litvínově uskutečnila 17. listopadu.

Místní starousedlíci vyjádřili podporu DS v jejím počínaní a vyzvali k pokračovaní našich aktivit až do skutečného vyřešení problémů, které zde nepřizpůsobivé cikánské hordy způsobují.

Lidé z Janova jsou rozhořčeni nečinností radnice a pobouřeni chováním sedmilháře Šťovíčka (starosta města), který podle videozáznamů zveřejněných na internetu stojí za předčasným ukončením pochodu nacionalistů 17. listopadu, a je tedy i zodpovědný za následný brutální policejní zákrok.

Vše si s ním chtějí vyříkat ve čtvrtek 27. listopadu na zasedání místního zastupitelstva. Nespokojení litvínovští občané se sejdou tento den ve 13 hod. na autobusové zastávce Hamr (kruhový objezd, kde došlo k brutálnímu útoku policie proti pokojné demonstraci) a společnou procházkou se vydají za panem starostou, říci mu co si o jeho počínání myslí, a to pěkně z očí do očí.

Každý kdo má zájem se může k jejich vycházce za vedoucími představiteli města připojit. Úklid špíny zamořující místní radnici poté začíná ve 14 hod. v aule Scholy Humanitas v Litvínově. Košťata a smetáky jsou vítány.

Na závěr našeho společného setkání došlo k založení místní organizace Dělnické strany v Litvínově, poté co řada občanů vyjádřila svůj zájem rozšířit řady DS.


Tiskový odbor DS

Posílám vám malý vzkaz,

že v nás roste vnitřní hlas:

V Litvínově roste napětí,
Dělnická strana kráčí pochodem,
a ten náš zákon brání jim,
aby bojovali za svou zem.

Vlastenectví není to,
že řídím stát od stolu,
ale že musím mezi lidi jít,
a procházet se v ulicích.

A slyšet nářky těch,
kterými je zákon zavržen,
ulicemi kráčí běs,
kterým je zákon raději oslepen.

Tak proto Dělnická strana musí jít,
a za obyčejný lidi se jde bít,
protože ulice jsou plný lidí,
kteří se za práci stydí.

A živí se prací jiných.

   albatros49