Řepovi rozumím a chápu ho


Tomáš Řepka

 

 10.04.2011
Hezký den,
jmenuji se Antonín Hejtmánek a rád bych vyjádřil podporu Tomáši Řepkovi za vztyčené prostředníčky v utkání mezi Jabloncem nad Nisou a pražskou Spartou. Sám nepatřím mezi Bůh ví jaké slušňáky ,sport a fotbal jsou pro mě něčím nepopsatelným, něčím neuchopitelným, ale zásadním. Proto mě občas ovládají emoce, kterých někdy lituji, jindy ne .Pokud uznám svou chybu, dokážu se za své chování omluvit. Zda je omluva přijata, či nikoli nechávám na druhé straně.

 

Navíc musím říci, že když už jsem někomu spílal i hrubě, byl jsem schopen říct mu to v dost podobné verzi i do očí (pokud byla taková možnost), že se mě onen dotyčný vysmál a sám mě zasypal povětšinou výtkami a osobními ataky beru jako souboj slov a nikdy mě nenapadlo si na dotyčného stěžovat. Popravdě,ani bych neměl za těžké si s některými potřást pravicí a věci vysvětlit. Beru,že v zápase jsou emoce a pokud jsem já slovně agresivní, musím počítat, že mi může být stejnou mincí vráceno.

Beru,že v zápase jsou emoce a pokud jsem já slovně agresivní, musím počítat, že mi může být stejnou mincí vráceno.

Jelikož panu Řepkovi věřím, proto apeluji nejen na klub, ale i na ČMFS (byť si nedělám iluze), aby vzali v potaz chování ne zanícených a emočně vypjatých diváků, ale prach sprosté lůzy a případný trest se od toho odvíjel, včetně jeho výše.

Rozumím, že asi musí být udělena jaká si pokuta, protože tu je něco jako kodex mravnosti profesionála, i když o jaké mravnosti hovořit, když polovina stadionu huláká sprostoty??? Jsem zastáncem, že mravnost svou i svého potomstva zodpovídá každý sám a neměl by se vymlouvat na okolí. Ale dejme tomu, že jako zaměstnanec si nemůže toto dovolit.
Opět ale opakuji, pokud dojde k potrestání Tomáše Řepky, mělo by jít o trest pouze finanční a jediný!!

Nerozumím, proč by se tento incident měl vztahovat na zápasy jako takové. Možná, že to co provedl není 100% profesionální, ale je to lidská reakce každého člověka. Stopka na utkání by se měla týkat pouze sportovních záležitostí, dějících se na hřišti. Osobně považuji za vážnější sportovní prohřešek „zastrašování“ rozhodčího, plivání po hráčích,unfér zákroky, typ Petržela nebo Typ Volešák. V tomto případě jde totiž o zjevnou neúctu přímých aktérů jednoho k druhému a lze na to pohlížet, jako na znevážení fotbalu jako takového.

Nyní si dovolí tykat: Ač sám nejsem z nejslušnějších, jistý morální kredit snad mám a snažím se držet se v jistých mezích.Tomáši, dobře si udělal a já jako otec, tvou reakci chápu a ztotožňuji se s ní, i kdyby na krásně měla mířit i na mě jako hulváta. Kdo je totiž dotčen tím ,že je s ním nakládáno sprostě nemá se sprostě chovat. Jak říká,krásné české přísloví: Jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá:-))

Vše toto píšu jen proto, abych osvětlil,že ani já nejsem čistý jak lilium a hráči různých klubů si ode mě čas vyslechnou své. Není to nic,čím bych se chlubil, ale je to prostě tak, i já mám své „blikance“. Nicméně i nadávky by měli mít svou mez .Přijde mi naprosto nepřijatelné, aby někdo vyhrožoval smrtí malému dítěti, byť jde de facto pouze o výkřiky do tmy.

Otec Tonda

Další články