16. dubna 2010

Zlý rasista Mikeš 2

      Josef Lada se narodil v rodině ševce v Hrusicích. Z Hrusic a okolí také čerpal řadu námětů svých obrazů. Ve 14 letech odešel do Prahy, aby se učil malířem pokojů a divadelních dekorací. V kresbě byl samoukem, postupně si vyvinul osobitý styl s typickou silnou linkou a zaoblenými tvary postav. Působil jako karikaturista, ilustrátor a také jako spisovatel. Kromě mnoha pohádek a knih pro děti, které sám napsal (k nejznámějším patří Kocour Mikeš a O chytré kmotře lišce
 

    V dnešní době, kdy už proběhlo i projednávání problémů s Čmeldou  a Brundou, mě už asi vážně nic nerozhodí.

    Dětem se neustále mění knihy dějepisu a pravda je v nich upravována tak, aby se hodila pánům vysoce postaveným, leč s nízkým charakterem, :-) tak co bychom kocoura Mikeše neušetřili otřesnému zážitku, ( jenž se na něm jistě podepsal po psychické stránce ) kterým my musíme čelit neustále již několik let… A propos, proč si toto etnikum nepřepíše své knížky, pokud nějaké má ? Kolik jejich dětí se k té knížce vůbec dostane, když do školy raději vůbec nechodí ? !

    Paralelně mě tak napadá, co přijde dál ? V kuchařkách budou zakázány receptury např.: Kapr po židovsku, není to antisemitské ? Nebo snad Cikánská pečeně, která by mohla být brána jako výsměch vítkovskému neštěstí ? !

    Neboj Mikeši ! My si Tě znova vzít nenecháme ! Kdyby z Vás chtěl někdo Mikeše podpořit, může zde

Odstraňte Ladova Mikeše ze škol, žádají romští aktivisté

Obrana Mikeše: desetitisíce lidí hájí na Facebooku knihu v původním znění