5. dubna 2009

Obama skončil, Přerov pokračuje 16. května

     Zatímco politici a média nám o víkendu předvedli nechutnou show patolízalství k Bílému domu a jeho černému prezidentovi, čeští nacionalisté vyrazili do Přerova upozornit na místní kriminalitu cikánů a jejich permanentní rasismus v naší zemi.

     Jsou to dva odlišné světy. První, oficiální, z devadesáti devíti procent vůbec neodpovídá všední realitě života. Přijel spasitel Obama, o kterém zásluhou médií víme úplně všechno. Včetně takových nezbytných podrobností, jako kolik plechovek kokakol si vozí ve svém Cadillacu One, či jak často se jeho manželka za den převléká, nebo jak dlouhý rudý koberec mu naši servilní politici na letišti v Ruzyni přichystali.

     Došlo i na výhružky. Například televize Prima přišla s tvrzením, že supertechnika superAmeričanů s jejich superprezidentem je na tak dokonalé úrovni, že v době projevu Martina Luthera Kinga Obamy na Hradčanském náměstí dokáže zmapovat i emoce přítomných čumilů, jestli se jim jeho projev líbí nebo ne. Pokud satelit zachytí znuděný úškleb českého Honzy, a k tomu dost nezamává hvězdnatou vlaječkou, může samozřejmě kdykoliv zasáhnout ochranka složená z ostrých amerických hochů.

     Jako by už nestačilo, že po dobu Barackovy přítomnosti v Praze nesmíme slyšet z českých rádií dnes již zřejmě trezorovou písničku Tenhle barák na odstřel.  

     John Fitzgerald Obama světu oznámil (stejně tak jako dlouhá plejáda USprezidentů před ním), že si přeje svět bez jaderných zbraní. Která země tuto spanilou představu nejjadernější země světa nepochopí a nebude sdílet, přijdou na řadu sankce a možná i „vysvětlovací kampaň“, dobře osvědčená v Iráku a Jugoslávii.

     Druhý svět, ten realitě mnohem bližší, se v sobotu odehrál v Přerově. Došlo zde k pochodu nacionalistů a patriotů, který po svém oficiálním ukončení pokračoval pouličními bitkami s těžkooděnci. Někteří demonstranti skončili v nemocnici, další v poutech a jeden trapný anarchista vyfasoval pravou českou facku.

     Této události média moc prostoru nedala, protože byla plně zaměstnaná atomovým kufříkem revolučního Obamy a jeho humanistické vizi bezjaderného světa. Přesto se nás události v Přerově dotýkají mnohem více, než si vůbec myslíme. Byl to po Janovu druhý velký protest, kvůli cikánské minoritě, jejímu násilí a rasismu.

     Tento problém se neřeší a naopak politici posílají na demonstranty po zuby ozbrojené těžkooděnce. Zatímco v Přerově vzduchem létaly dlažební kostky a policejní rozbušky, představitelé systému se věnovali obamoorgiím, které nám v minulosti nepředvedli ani komunisté v době návštěvy prvního muže Sovětského svazu Leonida Brežněva. Naopak, kam se na dnešní patolízaly hrabou!

     Je smutné tohle sledovat s pocitem, že u nás paralelně vedle sebe existují dva světy – jeden ve znamení poklonkování a naprosté absence důstojnosti a sebevědomí (to je případ politiků a novinářů), a druhý v podobě bojůvek s policií, jako následek multikulturního experimentu s naší zemí a jejím národem (to je případ nacionalistů). Takto rozdělená společnost – národ – však nemůže mít dlouhého trvání a skončí konfrontací, mezi lidmi a vládnoucím systémem, mezi realitou a lží.

     Nevím, kdy se vrátí Barack Hussein Obama do Prahy, ale jedno vím jistě: Dělnická strana přijede v sobotu 16. května do Přerova. (Více ZDE).

Martin Zbela
člen předsednictva DS