Varnsdorf se připravuje na další demonstraci


16.3. 2012     

       Severočeský Varnsdorf čeká poslední březnový den další demonstrace nespokojených občanů. Podle dostupných informací je jejím svolavatelem Petr Heinrich, který organizoval i shromáždění konané v tomto městě dne 15. ledna 2012.
Krajská organizace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) v Ústeckém kraji vyjadřuje svou podporu občanům Varnsdorfu, kteří stále marně čekají na splnění slibů Vlády České republiky o vyřešení tamní neutěšené situace. Pozvánku na shromáždění, která nyní koluje prostřednictvím sociální sítě Facebook, zveřejňujeme v plném znění:
Určitě již každý zaznamenal palcové titulky v periodikách či na internetových mediálních serverech o tom jak cikánská rodina s popálenou dcerou zažívá opět další bolestné zkušenosti. Denně nás média masírují, zaplavují tímto uměle vytvořeným humbukem a rejžují pouze na faktu, že se jedná o celorepublikově známou medializovanou cikánskou rodinu, jíž před několika lety vzplál (začal hořet) nad hlavou neprávem obývaný dům a zraněna byla jejich tehdy dvouletá dcera.


„Nechceme ve Varnsdorfu vznikající ghetta“ - otevřený dopis Vládě ČR

Vážení,
přijďte podpořit svojí účastí a podpisem otevřený dopis Vládě ČR, kterým reagujeme na vznikající ghetta ve Varnsdorfu na ul. Kovářská a Pražská. Tento neudržitelný stav není problémem jenom těch, co v těchto lokalitách musí žít. Pokud se nezmění podmínky na udílení sociálních dávek v České republice, bude to již zítra problém VŠECH.

Program:

- prostor k vystoupení obyvatel, kteří v těchto lokalitách bydlí
- host
- přečtení otevřeného dopisu a následná podpisová akce
- vystoupení souboru „Kocourkovští chlapci“

Kdy a kde:

- sobota 31. března 2012 od 15.00 hod.
- náměstí E. Beneše ve Varnsdorfu

Sdílejte a zvěte své známé z celého Šluknovského výběžku.

Tiskový odbor DSSS Sever

Další články