21. března 2011

Harrachovský radní Slavík způsobil nehodu pod vlivem alkoholu

 

Harrachovský městský radní Josef Slavík (SNK- Evropští demokraté NEZ) způsobil ve středu odpoledne pod vlivem alkoholu dopravní nehodu na silnici v Dolní Rokytnici části Vilémov na Semilsku. Policie už proti němu zahájila trestní řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

V nejbližší době mu také sdělí obvinění. Právu to řekl vedoucí územního odboru semilské policie Libor Nižník, který ale odmítl upřesnit, jak vysokou hladinu alkoholu v dechu řidiče policisté naměřili. Obvinění z přečinu se ale sděluje v případě, že jde o více než jedno promile alkoholu.

„Ano, způsobil jsem nehodu pod vlivem alkoholu. Nikomu se při ní nic nestalo. Velmi mě to mrzí a udělal jsem chybu,“ reagoval na dotaz Práva Slavík.

Nehoda se stala v zatáčce na silnici v Dolní Rokytnici, kde podle policistů nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a dostal smyk. Při něm se střetl s protijedoucím vozidlem, ve kterém cestovala rodina s tříletým dítětem a těhotnou ženou.

„Na místě zasahovala záchranná služba, ale pokud tam byla nějaká zranění, tak pouze lehká. Čekáme na lékařskou zprávu,“ dodal Nižník a upozornil, že v případech, kdy jsou účastníky nehody děti, se volají záchranáři na místo automaticky.

""Jsem s postiženou rodinou ve spojení. Hovořil jsem s nimi i dnes. Paní z vozu odvezli do nemocnice na pozorování, ale večer ji propustili domů.""Josef Slavík

Podle krajského ředitele libereckých hasičů Romana Hlinovského na místě zasahovala jednotka dobrovolných hasičů. „Silnice byla asi hodinu neprůjezdná, poté byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh,“ doplnil Hlinovský.

Okolnosti nehody policisté dál vyšetřují. Harrachovskému radnímu Slavíkovi na místě zadrželi řidičský průkaz.

„Jsem s postiženou rodinou ve spojení. Hovořil jsem s nimi i dnes. Paní z vozu odvezli do nemocnice na pozorování, ale večer ji propustili domů. Nikomu se nic nestalo. Lituji toho,“ uvedl Slavík.

Ten je jako jediný zvolený zástupce SNK – Evropských demokratů v harrachovské městské radě. O tom, jaké ze své nehody vyvodí politické důsledky, zatím nechtěl hovořit.

Právo

Další články